BUOG krijgt Friese Anjer 2016

30 nov 2016 - 16:58

BUOG heeft woensdag de Friese Anjer 2016 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân gekregen. De 'Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen' krijgen de onderscheiding omdat ze verrassend en vernieuwend zijn. Bovendien leggen ze in originele theaterproducties een verbinding tussen professionals, amateurs en de plaatselijke bevolking. De prijs is uitgereikt door commissaris van de Koning Joan Leemhuis. De prijs bestaat uit een speld ontworpen door Theo van Halsema, een oorkonde en een bedrag van 2.500 euro.

Spektakel

BUOG is opgericht in 2002 door Pieter Stellingwerf en Kees Botman. Ze bedachten en produceerden in dat jaar de openings- en slotvoorstelling voor ‘Friesland Vaart’. Ook zorgden ze een paar keer voor culturele invulling bij de Slachtemaraton. In 2013 maakten ze 'Leeghwater', een drive in theaterspektakel met Bert Visscher midden op de Afsluitdijk. Naast theaterproducties maken ze ook films, documentaires, interactieve tentoonstellingen en evenementen waar de beleving een grote rol in speelt.

Prijswinnaars

Eerdere prijswinnaars van de Friese Anjer zijn onder andere Rients Gratama, Oerolfestival, Iepenloftspul Jorwert, Frysk Fanfare Orkest, Thom Mercuur, Tichelaar uit Makkum, Jos Thie, Baukje Wytsma, keramiekmuseum Princessehof, Hindrik van der Meer, Elske DeWall, Bouke Oldenhof, Tsjêbbe Hettinga (postuum), Open Stal in Oldeberkoop en het Frysk Jeugd Orkest.

 

Trefwoorden: 
BUOG Friese Anjer
(Advertentie)
(Advertentie)