"Gemiste kans voor De Friesland"

29 nov 2016 - 18:32

Het is een gemiste kans dat De Friesland niet verder wil met de plannen die vijf zorgaanbieders hebben bedacht voor Sionsberg. Dat zegt Norbert Hoefsmid, bestuurder bij ziekenhuis Nij Smellinghe en woordvoerder uit naam van de vijf. Het gaat om Nij Smellinghe, MCL, ZuidOostzorg, de Kwadrantgroep en GGZ Friesland.

Omdat De Friesland niet verder wil, maar contracten heeft afgesloten met DC Klinieken en CCN, houdt het voor de vijf nu op. Dat vindt Hoefsmit jammer, want de plannen zijn vernieuwend en sluiten aan bij veranderingen in de zorg.

Wethouder Pytsje de Graaf van Dongeradeel ziet nog mogelijkheden, ook al trekt ZuidOostZorg zich nu terug uit de samenwerking met Sionsberg. Verschil van inzicht over hoe de zorg dan aangeboden moet worden speelt hierin mee.

Eerder werd dinsdagmorgen bekendgemaakt dat de vijf zorgaanbieders zich terugtrekken uit de bieding voor 'anderhalvelijnszorg' bij Sionsberg. De Friesland gaf dinsdagmiddag in een reactie aan dat het terugtrekken juist zorgt voor duidelijkheid, omdat er nu verder kan worden gebouwd aan de toekomst van de zorgverlening in Sionsberg.

(Advertentie)
(Advertentie)