Paralympisch kampioene Alyda Norbruis moet auto inleveren

29 nov 2016 - 17:33

Paralympisch wielrenster Alyda Norbruis uit Ureterp verliest de lease-auto die ze via NOC*NSF heeft. Dat vertelde ze dinsdagmiddag in De middei fan Fryslân. Alle Paralympiërs, Olympiërs en hun coaches die een Pon Olympic Car leasen, hebben onlangs een mail gekregen dat ze de auto moet inleveren of overnemen. De regeling die er al 33 jaar was, stopt.

"In die mail staat dat het IOC een deal heeft gesloten met Toyota en dat wij daarom de Pon-auto's, die van Volkswagen zijn, niet meer op dezelfde manier kunnen gebruiken", zo zei Norbruis.

Voor Norbruis is het een slechte zaak: ze heeft niet genoeg geld om de auto over te nemen, terwijl de auto hard nodig is om aan wedstrijden mee te doen en op trainingslocaties te komen. "Het is voor mij de eerste voorwaarde wil ik überhaupt door kunnen gaan met de sport. Zonder auto kan ik gewoon geen kant meer op", aldus de wielrenster. Op 18 december moet ze de auto inleveren. Ze roept mensen op om haar via haar website een bericht te sturen als ze een oplossing weten of haar kunnen helpen.

Norbruis won op de Paralympische Spelen van dit jaar twee keer goud en één keer brons. Maandag waren alle Nederlandse Paralympische sporters op bezoek bij premier Mark Rutte. Hij heeft hen toen gefeliciteerd en lovend toegesproken, omdat hij in september niet bij de huldiging kon zijn.

(Advertentie)
(Advertentie)