Nieuw Cambuurstadion komt definitief bij het WTC

29 nov 2016 - 13:53

Als sportclub Cambuur een nieuw stadion krijgt, dan gaat dat definitief naar de locatie bij het WTC. Nieuwbouw op het Cambuurplein is niet haalbaar, blijkt uit onderzoek.

Ook het businessplan voor het stadion en de omgeving is zo goed als klaar. De goedkeuring hiervan zal echter niet eerder dan volgend voorjaar zijn, zo is de verwachting. De eventuele bouw is gepland voor de tweede helft van 2018 of 2019.

Plannen voor WTC-terrein

De plannen die op het moment bij de gemeente Leeuwarden op tafel liggen, gaan om veel meer dan een nieuw Cambuurstadion. In de plannen wordt het volledige WTC-terrein meegenomen. Het WTC heeft het financieel moeilijk en staat te koop. De meest serieuze kandidaat om het over te nemen is zakenman Harry Westers, die al eigenaar is van het WTC WestCord hotel.

Verder moet het Duitse detailhandelbedrijf Bauhaus er een plek krijgen met een bouwmaterialenwinkel. Supermarkt Lidl verhuist van de Snekertrekweg naar het WTC-terrein en bioscoopconsert JT opent er een 3-D bioscoop. Met verschillende andere bedrijven wordt nog gepraat.

Verbouw

Als de gemeente niet met de plannen akkoord gaat, dan komt er geen nieuw Cambuurstadion. Alleen een verbouwing op de bestaande locatie is dan nog een optie.

(Advertentie)
(Advertentie)