Gerkesklooster kan schoolgebouw verbouwen tot generatiehuis

28 nov 2016 - 22:50

De dorpscoöperatie Gerkesklooster-Stroobos hoopt binnenkort te kunnen beginnen met het generatiehuis. Door een bijdrage van het Open Gemeenschapsfonds van 35.000 euro kan de verbouwing definitief beginnen.

In het oude schoolgebouw moet een ontmoetingsplek komen voor jong en oud. Eerst worden twee lokalen ingericht. Andere dorpsactiviteiten zouden ook plaats kunnen vinden in het gebouw. De hoop is bovendien dat ondernemers zich ook in het gebouw willen vestigen. Mogelijk dat de andere lokalen later kunnen worden gebruikt voor bijvoorbeeld zorgwoningen.

Opleverdatum nog onbekend 

Wanneer het generatiehuis in Gerkesklooster-Stroobos open kan, is nog niet bekend. De initiatiefnemers hebben een koopovereenkomst met de gemeente Achtkarspelen, de eigenaar van het voormalige schoolgebouw. Er moeten nog een paar zaken worden besproken over de koopovereenkomst voordat de deuren open kunnen. Door de politieke crisis in Achtkarspelen, waarbij het college viel en daarna ook wethouder Gerda Postma opstapte, kost het wat meer geld.

Zeventien andere projecten krijgen ook geld

Naast het generatiehuis in Gerkesklooster hebben nog zeventien andere projecten in Noordoost-Fryslân subsidie gekregen van het open Gemeenschapsfonds.

(Advertentie)
(Advertentie)