Opnieuw ongerust over kunstgras na nieuwe waarschuwingen

28 nov 2016 - 18:33

Voetbalclubs hebben ongerust gereageerd op het laatste nieuws over kunstgrasvelden. Een toxicoloog zei zondag in het NOS-journaal dat voor kunstgras rubber wordt gebruikt dat veel meer kankerverwekkende stoffen heeft dan bijvoorbeeld de rubberen tegels in speeltuinen. Volgens hem worden er verschillende normen gebruikt. Kunstgras zou even streng beoordeeld moeten worden als de rubbertegels in speelgoedtuinen, zegt hij. VC Trynwâlden zal de junioren zo weinig mogelijk laten spelen op kunstgras. De Zeerobben uit Harlingen wachten eerst het RIVM-o

Het rijksinstituut voor volksgezondheid en milieu (RIVM) doet onderzoek naar de risico's van de rubberen korrels die worden gebruikt bij kunstgrasvelden. Vaak zijn die gemaakt van autobanden. De uitkomsten van het onderzoek worden in de tweede helft van december bekendgemaakt.

Begin oktober zond Zembla een reportage uit over de kankerverwekkende stoffen in kunstgras. Sommige voetbalclubs hebben toen direct direct maatregelen genomen, bijvoorbeeld VV Buitenpost. Daar mogen de kinderen tot 18 jaar niet meer voetballen op kunstgras. Ook niet bij uitwedstrijden bij andere clubs.

Trefwoorden: 
kunstgras voetbalclub
(Advertentie)
(Advertentie)