Monasch: Strenger migratiebeleid en afschaffen eigen risico

28 nov 2016 - 18:23

Het migratiebeleid moet strenger worden en er moeten meer bindende referenda komen. Het moet klaar zijn met grote schoolgemeenschappen en het eigen risico in de zorg wordt afgeschaft. Dat zijn een paar punten in de visie van de nieuwe partij van oud-PvdA-kamerlid Jacques Monasch uit Sneek. 

Hij heeft maandagmiddag zijn partij Nieuwe Wegen gepresenteerd. Daarmee wil hij voor een doorbraak zorgen in de Nederlandse politiek. 

Niet meer andere kant op kijken

Volgens Monasch is Nederland klaar met het wegkijken door linkse partijen als het gaat om bijvoorbeeld integratie. En Nederland is er klaar mee dat de zittende politieke partijen de burger buitensluiten. De partij wil opkomen voor mensen in 'gewone' banen, zoals de marechaussee en in het onderwijs, en die zouden straks ook op de lijst moeten. Verder wil Monasch met andere oud-leden van de PvdA aan de slag, ook buiten Friesland.

Dertig zetels

Monasch wil met mensen in het land het debat aangaan. Op grond van wat heeft hij daar hoort, maakt hij zijn verkiezingsprogramma. Hij denkt dat hij twintig tot dertig zetels kan halen bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart volgend jaar. Concrete namen van zijn kandidatenlijst heeft hij nog niet, maar de lijst hoef hij pas eind januari klaar te zijn. over wie op de lijst moeten komen, zegt hij: “"Mensen die actief zijn in de samenleving. Niet alleen maar ambtenaren en hoog opgeleiden, maar ook verpleegkundigen,  leraren, politieagenten en ondernemers."

Van SP, PVV tot VVD

Monasch mikt met zijn nieuwe partij op mensen uit alle hoeken van de maatschappij. "Mensen die vroeger op de PvdA hebben gestemd en die tegen mij zeiden: Met dit verhaal ga ik op jou stemmen. Andere mensen zeggen: Ik wil eigenlijk geen PVV stemmen, maar de politiek luistert niet. Met dit verhaal heb ik een alternatief.  Maar ook mensen van de VVD en SP.”

Trefwoorden: 
Jacques Monasch Nieuwe Wegen
(Advertentie)
(Advertentie)