"Nieuwe partij Monasch spijtig"

28 nov 2016 - 06:48

Kandidaat lijsttrekkers Diederik Samsom en Lodewijk Asscher vinden het spijtig dat Jacques Monasch uit de PvdA gestapt is. "Volgens mij word je sterker met elkaar, door kritisch op elkaar te zijn en dan samen de strijd aan te binden, dan dat iedereen zijn eigen partijtje begint", zo zegt Asscher. Samsom gunt Monasch alle succes, maar had gehoopt dat hij voor de sociale democratie behouden zou blijven. "Nu denkt hij kennelijk dat elders meer te halen valt. Ja goed, elke politicus die dat denkt moet zijn idealen naleven."

Zowel Asscher als Samsom denkt niet dat de nieuwe partij van Monasch de PvdA stemmen gaat kosten. 

Nieuws over politieke toekomst

Jacques Monasch zegt maandag of dinsdag nieuws te hebben over zijn politieke toekomst. Eerder was de verwachting dat hij dit in het weekeinde al bekend zou maken. Dat wordt wat later omdat Monasch 'de agenda's gelijk moet zetten' met de kandidaten voor zijn nieuwe beweging. Jacques Monasch stapte bijna drie weken geleden uit de PvdA. Hij wilde nieuwe de nieuwe lijsttrekker worden van de PvdA, mar had een strijd met de partijtop. 

Daardoor gaat de leidersstrijd bij de PvdA nu tussen Diederik Samsom en Lodewijk Asscher. Die waren beide zaterdag in Leeuwarden. In de Elfstedenhal gingen ze met elkaar te schaatsen en in gesprek met leden van de PvdA. 

(Advertentie)
(Advertentie)