Streppel berust in verlies, Vlap onder de indruk van debuut

27 nov 2016 - 19:20

Het doelpunt dat Davy Klaassen zondag voor Ajax maakte, was volgens trainer Jurgen Streppel van SC Heerenveen niet het enige verschil tussen beide ploegen. "Het is duidelijk dat Ajax in alles net even een tikkeltje beter is, dan wij zijn. Maar goed, we hebben geprobeerd er een wedstrijd van te maken. In het begin hadden we wel wat overtredinkjes nodig en handen en voeten, maar na een kwartier konden we redelijk goed meedoen."

Ondanks het 1-0 verlies is Streppel trots op zijn ploeg. "Helaas was Ajax net een maatje te groot, maar we hebben wel kunnen spelen zoals we graag willen en daar ben ik wel trots op."

Droom komt uit

Michel Vlap uit Sneek maakte zijn debuut in de wedstrijd en was er erg van onder de indruk. "Toen ik erin mocht, moest ik eerst twee minuutjes wachten. Toen was ik wel een beetje aan het shaken. Volle bak, vol stadion, als jonge Fries en jonge jongen droom je hiervan natuurlijk. Ik ben een echte Sneker, ik zit vanaf mijn vijfde bij Heerenveen en dit was de dag dat ik mijn debuut mocht maken. Dat het tegen Ajax mocht gebeuren, is eigenlijk niet te beschrijven."

"Klungeligge goal"

Voor Jeremiah St. Juste was het een wedstrijd met goed voetbal, maar een zuur verlies. "Er was veel passie, veel strijd. Jammer dat Ajax heeft gewonnen met zo'n klungelige goal. Zo via de zijkant stuiterde de bal net onder Erwin Mulder door, net langs mij."

(Advertentie)
(Advertentie)