Cambuur-keeper Harm Zeinstra: "We zitte er lekker in!"

26 nov 2016 - 09:55

Aansluting bij de middenmoot

"We zitten er lekker in", zo zegt keeper Harm Zeinstra, na de wedstrijd tegen NAC Breda, die Cambuur vrijdag met 3-1 won. "Hiermee hebben we zicht op een vierde plek in de competitie". Hij beleefde zelf in de vierde minuut van de wedstrijd een heel belangrijk moment, toen hij met een prima redding NAC Breda afhield van een voorsprong.

Halverwege kwam Cambuur op 1-0, maar waren de Leeuwarders het even kwijt en bij rust stond het dan ook 1-1

Doelpunt valt uit de lucht

Van de Streek zette Cambuur in de tweede helft opnieuw op voorsprong met een goal die letterlijk uit de lucht kwam vallen en Jamiro Monteiro zorgde voor de beslissende 3-1. "Ik houd een heerlijk gevoel aan deze wedstrijd over", zo zei Van de Streek na afloop. "Na de 1-0 hadden we het even lastig en dan geven we ook een paar kansen weg, waar gemakkelijk doelpunten uit hadden kunnen vallen. Gelukkig hield Harm Zeinstra ons in de wedstrijd. Bij de 1-1 was hij kansloos, daar hadden wij scherper moeten zijn". Tot de rust had Cambuur het lastig en ook het begin van de tweede helft lukt het niet het verschil te maken. Na de 2-1 had Van de Streek een goed gevoel: "toen hadden we wel het gevoel dat we de wedstrijd naar ons toe gingen halen".

Komende wedstrijd tegen Telstar is cruciaal

Ïk ben hartstikke blij met deze serie, maar de wedstrijd van aanstaande maandag tegen Telstar is cruciaal", zo zei trainer Sipke Hulshoff na de wedstriid. "Het kantelpunt van de wedstrijd was de wissel in de 70e minuut, toen Martijn Barto erin kwam, Toen maakten we vlot de 2-1 en ook de 3-1 en hadden we de wedstrijd binnen". De trainer zag ook dat het één van de minste wedstrijden van Cambuur was: "maar waar we eerder zulke wedstrijden verloren, lukt het nu wel om de punten over de streep te trekken". 

(Advertentie)
(Advertentie)