Amazone Rixt van der Horst moet rust nemen na auto-ongelok

24 nov 2016 - 19:05
Foto: Omrop Fryslân

Paralympisch amazone Rixt van der Horst moet het de komende tijd rustig aan doen. Ze heeft een paar weken terug een auto-ongeluk gehad en door de klap van de airbag heeft ze een lichte hersenschudding opgelopen. Rixt kan nu niet voluit trainen en daar baalt ze van. Ze heeft deze week wel weer even gereden, maar doet het rustig aan. Door haar ongeluk mist ze een internationale wedstrijd in Roosendaal, omdat ze niet genoeg heeft kunnen trainen.

Op haar weblog schrijft ze:: "Ik baal er flink van, want ik heb het paardrijden wel nodig om fit en los te blijven. Daarom ben ik deze week rustig aan begonnen en heb ik weer twee keer in het zadel gezeten. Ik heb wel nog hoofdpijn en daar moet je voor oppassen want de kans bestaat dat je dan hoofdpijn houdt."

Rixt heeft voorlopig nog geen belangrijke wedstrijden op het programma staan. "Er is nog wel een internationale wedstrijd in Roosendaal eind november, maar daar kom ik niet aan start omdat ik niet genoeg heb kunnen trainen. Ik wil niet half gaan. Het is voor nu eerst kijken hoe het met mij gaat en dan kijken we wel weer naar de wedstrijden."

(Advertentie)
(Advertentie)