Werkgroep Aldereinsoarch Ternaard verbijsterd over Spiker

23 nov 2016 - 07:57

De Werkgroep Aldereinsoarch Ternaard is verbijsterd over het besluit van de Kwadrantgroep om woonzorgcentrum Spiker in het dorp te sluiten. Volgens Eelke Godijk van de werkgroep zijn ze jarenlang door de Kwadrantgroep aan het lijntje gehouden. Ze voelen zich overvallen door het besluit, dat de 38 bewoners binnen een jaar moeten verhuizen.

De werkgroep wil nu met de inwoners in overleg om te praten over alternatieven om de ouderenzorg voor het dorp te behouden.

"Het is een enorme klap voor het dorp" zegt Eelke Godijk. "We zijn jaren bezig geweest om de zorg in het dorp te behouden, we weten dat het gebouw in niet al te beste toestand is, maar dit nieuws komt hard aan." Na het faillissement van Pasana in 2014 is de werkgroep opgericht met daarin mensen van dorpsbelang, zorg, kerk en middenstand. "Met de Kwadrantgroep hebben we steeds gesproken en gezocht naar mogelijkheden, maar nu is plotseling zonder overleg het besluit genomen dat Spiker dicht moet."

De Kwadrantgroep zegt in een reactie dat ze kennis hebben genomen van de kritiek en dat ze met de partijen in gesprek willen om uitleg te geven.

Trefwoorden: 
Spiker Ternaard ouderenzorg
(Advertentie)
(Advertentie)