Noppert overweegt stap naar aansprekendere dartbond PDC

22 nov 2016 - 23:14

Darter Danny Noppert uit Joure beslist binnenkort over zijn toekomst. De 25-jarige Noppert zit nu bij dartbond BDO, die minder aangeschreven staat dan de PDC. De overstap is aantrekkelijk voor hem, omdat het prijzengeld bij de PDC nogal wat hoger ligt. “Ook zijn er betere tegenstanders. Dan kan ik op hun niveau meeliften”, vertelt Noppert.

Vorige week dartte de Jouster nog tegen Raymond van Barneveld en wereldkampioen Gary Anderson, dinsdagavond stond hij weer ‘gewoon’ met zijn vrienden te competitie darten in de kroeg in Joure.

Moe

In Engeland deed Noppert afgelopen week me aan de Grand Slam of Darts. Hij verloor nipt van Anderson (10-9). Zijn prestaties daar hebben hem op de kaart gezet. “Het was een zware week, en ik ben wel een paar dagen moe geweest, maar ik sta nu weer met beide benen op de grond.”

Overstap is zeker

Noppert heeft de keuze nog niet gemaakt. Hij wil nog langer nadenken, maar een overstap is voor hem wel zeker. “Op den duur wel, maar wanneer.. dat weet ik nog niet”, aldus Noppert. Na zijn goede prestaties op de Grand Slam of Darts afgelopen week is hij veel benaderd door managers en sponsoren. Veel mensen willen hem begeleiden. Ook Micheal van Gerwen, de beste darter van de wereld, heeft vorige week zijn hulp aangeboden aan Noppert.

Lakeside

In januari staat het belangrijkste toernooi op het programma voor Noppert. Dan is de Lakeside, het wereldkampioenshap van de BDO. Noppert doet voor het eerst mee en heeft zich als derde geplaatst. Daarbij is hij ambitieus. “Winst is realistisch. Ik denk dat ik het kan.”

Trefwoorden: 
Danny Noppert darten BDO PDC
(Advertentie)
(Advertentie)