Woonzorgcentrum Spiker in Ternaard gaat dicht

22 nov 2016 - 18:00

Woonzorgcentrum Spiker in Ternaard gaat in 2017 dicht. Dat heeft zorgaanbieder en eigenaar Kwadrantgroep besloten. De eerste verdieping van het verouderde gebouw voldoet niet meer aan de eisen van brandveiligheid.

De 38 bewoners van het zorgcentrum krijgen hulp bij het verhuizen. Er is plek in De Skûle in Metslawier en in Dongeraheem in Dokkum. Op dit moment zijn er gesprekken tussen verschillende partijen over een nieuw zorgconcept voor het dorp Ternaard. Voor de medewerkers wordt een andere passende baan in de Kwadrantgroep gezocht.

Nieuwe zorg- en activiteitencentrum 

In Spiker wonen oudere mensen uit Ternaard en omstreken. In de toekomst is het het doel om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Ze krijgen dan proffesionele hulp en in Ternaard komt een locatie voor zorg, sociale steun en dagactiviteiten. Verder worden bestaande huizen aangepast zodat er groepen in kunnen wonen. Bij het nieuwe woonzorgplan is ook de werkgroep Ouderzorg Ternaard betrokken. 

Huisvesting

Wij voelen ons samen verantwoordelijk voor het bieden van goede huisvesting en zorg voor de bewoners, zegt bestuursvoorzitter Jonkers van de Kwadrantgroep.

Trefwoorden: 
Spiker Ternaard Kwadrantgroep
(Advertentie)
(Advertentie)