Burgemeester Van Klaveren heeft geen plezier van herindeling

21 nov 2016 - 22:48
  • Boargemaster Gerard van Klaveren fan Weststellingwerf
  • Roelof Theun Hoen fan de VVD oer de 'ferkenner'
  • Hans de Vries fan Weststellingwerfs Belang warskôget foar it gefaar fan 'ferfrysking'
  • Roel de Boer fan Eaststellingwerfs Belang oer de 'ferkenner'

Burgemeester Van Klaveren beleeft geen 'arbeidsvreugde' meer aan het dossier herindeling en zal dat daarom overdragen aan een van de wethouders van Weststellingwerf. Van Klaveren vindt de zaak nu ook 'te politiek' voor een neutrale bestuurder. De burgemeester neemt daarmee afstand van de wens van de gemeenteraad om een 'verkenner' te benoemen om die herindeling weer op te starten. Van Klaveren ziet er niet veel heil in, omdat Opsterland en Ooststellingwerf duidelijk gezegd hebben dat ze dat niet willen.

Opsterland, Weststellingwerf en Ooststellingwerf werken nu ambtelijk samen in OWO-verband. De raad van Weststellingwerf wil bij een toekomstige fusie ook graag de gemeente Heerenveen erbij betrekken, maar Opsterland en Ooststellingwerf voelen daar niet veel voor.

De raadsbijeenkomst in Wolvega werd bijgewoond door een delegatie uit Ooststellingwerf. Zij zeiden dat de verkenner uit Weststellingwerf welkom is, maar dat zij alleen willen praten over verbetering van de samenwerking en niet over een fusie.

(advertinsje)