你好 Marne College, 最近忙嗎?

21 nov 2016 - 15:42

Het Marne College in Bolsward haalt de banden met China aan. De school heeft een overeenkomst getekend met Number 3 High School in Changzhou. Het is de bedoeling om een uitwisseling van leerlingen tot stand te brengen. De school wil uiteindelijk het vak Chinese taal en cultuur als examenvak aanbieden. Het Marne College biedt sinds 2014 Chinese les aan. Een groep van vijftien leerlingen volgt de lessen van docente Wang Ping.

Volgens Bert Colly van het Marne College is de vraag naar de Chinese lessen spontaan ontstaan vanuit de leerlingen zelf. "Er was vraag naar de taal. Ik geef ook Aardrijkskunde waar het thema globalisering pontificaal aanwezig is. En globaliseren en China past natuurlijk bij elkaar", zo zegt Colly. "In die setting is de vraag naar de taal ontstaan en of we niet meer met China konden doen." 

Leren om te leren

De Friese school hoopt natuurlijk de taal te leren en een stap te doen in de richting van globalisering van het onderwijs in Bolsward. De school uit China is in andere zaken geïnteresseerd. "Wat men daar zoekt is de Engelse taal", zegt Colly. "En daar hoeven ze niet voor naar Nederland. Maar waar ze ook zeer geïnteresseerd in zijn, is de didactiek. Oftewel: hoe kunnen wij de lessen zo vormgeven dat het rendement verhoogd wordt."

Het eerste project waaraan de Chinezen waarschijnlijk meedoen, is een GeoWater project van de EU in mei 2017. 

(Advertentie)
(Advertentie)