Zorgen over dreigende leegstand in Wommels

21 nov 2016 - 06:29

Ondernemers en dorpsbelang Wommels maken zich zorgen over de gaten die gaan vallen als het gemeentehuis in 2018 dicht gaat en de vestiging van het Bogermancollege verdwijnt. Het betekent dat twee beeldbepalende  gebouwen leeg komen te staan. Er wordt hard gewerkt aan plannen om de gebouwen zo snel mogelijk weer op te vullen. Dorpsbelang wil dat er in de school goedkope woonruimte komt voor jonge gezinnen. 

Peter Meijlis van Dorpsbelang maakt zich zorgen over de mogelijke leegstand van drie grote gebouwen in het dorp. "Het is niet een al te grote leefgemeenschap hier in Wommels. Het is maar een middelgroot dorp." Toch wil Meijlis er niet al te pessimistisch over zijn: "Wij zien bij de buren in Witmarsum hoe het ook kan. Daar heeft het gemeentehuis ook een hele goede bestemming gekregen, met wonen en zorg." 

De plaatselijke bakker Posthuma heeft ook zorgen, met name over de mogelijke teruggang van de klandizie: "Het is al langer een vraagstuk voor ons als ondernemers. Ook voor ons als bakker. Er zijn veel mensen die in het gemeentehuis en de school werken en die natuurlijk hun brood bij ons halen. Maar als ze hier zometeen niet meer werken, zullen ze dan omrijden? Ik denk het niet." 

Trefwoorden: 
Wommels leegstand
(Advertentie)
(Advertentie)