Leeuwarden krijgt steeds meer eendagstoeristen op bezoek

19 nov 2016 - 18:50

Leeuwarden trekt steeds meer dagtoeristen en bezoekers die voor een dagtrip naar de stad komen. In de eerste helft van dit jaar kwamen er 20% meer mensen dan in dezelfde periode vorig jaar. Van januari tot juni 2015 kwamen zo'n 710.000 bezoekers naar Leeuwarden, terwijl dat in dezelfde periode van dit jaar al 840.000 waren.

Volgens binnenstadmanager Hayo Galema merken horeca en detailhandel duidelijk aan de omzet dat er meer bezoekers komen.

Trein

Veel van die bezoekers komen per trein. Mensen die voor het eerst naar de Friese hoofdstad komen, zijn over het algemeen positief over de binnenstad en komen ook vaak terug.

Culturele Hoofdstad en festivals

Oorzaken van de groei van het aantal bezoekers zijn volgens Galema onder meer de uitverkiezing tot Culturele Hoofdstad en de positieve publiciteit, maar ook de verschillende festivals en andere culturele evenementen die gedurende het jaar plaatsvinden.

Alma-Tadema en Zara

Galema gaat ervan uit dat de groei doorzet in de tweede  helft van dit jaar, ook al vanwege het succes van de expositie van schilderijen van Alma-Tadema in het Fries Museum. De komst van de kledingzaak Zara naar de Nieuwstad kan ook een positieve bijdrage leveren. Zara zit in heen deel van het eerdere V&D pand. Galema verwacht dat nu de andere helft van het gebouw ook wel snel zal worden verhuurd.

Trefwoorden: 
Leeuwarden dagtoerisme dagtrip
(Advertentie)
(Advertentie)