The Voice-finaliste Gerrie Dantuma presenteert eerste EP

18 nov 2016 - 21:49

Gerrie Dantuma werd in 2013 derde in de talentenshow The Voice of Holland. Daarna was het wat stil rond de zangeres uit Stiens. Tot nu. Want Gerrie presenteerde vrijdagmiddag haar nieuwe EP ‘Tone’ in het muziekprogramma Noardewyn Live. Hoe is het nu met Gerrie Dantuma?

We hebben lange tijd niets van je gehoord sinds The Voice. Waarom?

Ik was na The Voice zoekende naar de muzikale richting die ik op wilde. En ook na mensen met wie het klikt om wat moois te maken. Uiteindelijk heb ik die gevonden in Heleen Roosdorp en Henk Pool en ben ik erg blij met het album dat we hebben gemaakt. Ik heb in de tussentijd niet stilgezeten hoor. Ik heb opgetreden gedaan en ik heb ook gewoon een baan.

 Waar gaan de nummers op je EP over?

Het is een persoonlijk, Engelstalig album geworden. Er staan vijf nummers op met thema’s als de plaats waar ik vandaan kom, Fryslân en de liefde. De liedjes staan dichtbij mezelf, omdat ze mij voor een deel beschrijven.

 Heeft je succes bij The Voice geholpen om deze EP uit te brengen?

De bekendheid die mijn deelname aan The Voice heeft opgeleverd, is zeker een voordeel. Er gaan meer deuren open als mensen je naam kennen. Aan de andere kant moet je ook weer gewoon opnieuw beginnen. Het is wel leuk dat Ton Dijkman, de drummer die ook in de band van mijn The Voice-coach Marco Borsato speelt, de nummers op deze EP heeft ingespeeld.

Is het spannend om je muziek te laten horen?

Ja, het is zeker spannend. Deze EP is helemaal mijn ding, de muziek is echt van mezelf. Ik heb daar het hele proces aan meegewerkt. De reacties van het publiek op wat persoonlijks zijn dan spannend. Ik hoop dat het wordt opgepakt en dat mensen het mooi vinden.

Hoe zie je jouw muzikale toekomst?

Het album komt vrijdag overal online. Volgende week zondag de 29e zing ik de nummers van deze EP live met een band in Fire café in Leeuwarden. Ik hoop natuurlijk dat de muziek aanslaat bij het publiek. Dan zou ik graag vaker met mijn eigen nummers optreden. 

Trefwoorden: 
Gerrie Dantuma
(Advertentie)
(Advertentie)