Veemarkthal Sneek wordt voorlopig niet gesloopt

18 nov 2016 - 14:20

De sloopplannen voor de veemarkthal in Sneek gaan voorlopig niet door. Dat hebben b. en w. van de gemeente Súdwest-Fryslân besloten. Het dak van de hal wordt voor 130.000 euro opgeknapt. Sinds het begin van de jaren 90 is er amper onderhoud aan de hal gepleegd, omdat de hal gesloopt zou worden. Die sloop is steeds uitgesteld, maar het dak is al lange tijd lek. De rommelmarkten en beurzen in de hal veranderen met regen dan ook in een waterballet, tot grote frustratie van de organisaties.

Maar de gemeente heeft zijn plannen nu bijgesteld: de komend tien jaar blijft de hal bestaan.

Lek

De veemarkt in Sneek hield in 1992 op. Beurzen en evenementen in de hal gingen wel gewoon door. Het bureau BECA Service houdt al sinds 1983 vlooienmarkten in de hal. Volgens Margriet Eckhart van BECA is het dak altijd lek geweest, maar de laatste jaren is het steeds erger geworden. Eckhart raadt haar klanten aan om altijd plastic mee te nemen, om hun spullen droog te houden. Ze is blij dat er nu duidelijkheid komt over een opknapbeurt. Tegelijk houdt de hal zijn beperkingen: in de winter kan het heel koud worden, want de veemarkthal is slecht te verwarmen.

LED-verlichting en zonnepanelen

De gemeente overweegt de TL-buizen in de hal te vervangen door LED-verlichting, om zo het energieverbruik te verlagen. Ook komen er misschien zonnepanelen op het dak.

(Advertentie)
(Advertentie)