NHL krijgt volgend jaar minder geld van ministerie

18 nov 2016 - 08:57

De NHL Hogeschool in Leeuwarden is een van de zes hogescholen in Nederland die volgend jaar minder geld krijgen van het Ministerie van Onderwijs. In totaal gaat het om een bedrag van zeven miljoen euro. De instellingen hebben de prestatie-afspraken niet gehaald. Dat heeft minister Jet Bussemaker van Onderwijs aan de Tweede Kamer geschreven. Ze legt niet de volledige strafkorting op aan de hogescholen.

Naast de NHL gaat het om InHolland, Fontys, de Hogeschool Rotterdam, de Hogeschool Leiden en Vilentum. ''Gezien de moeilijke opdracht waar alle hogescholen voor staan en de noodzaak dat ook deze zes hogescholen doorgaan op de door hen ingezette weg om het studiesucces te verhogen en gelijke kansen te bieden aan al hun studenten, zal ik hen de helft minder korten", zo zegt de minister.

Zeven miljoen euro

De zeven miljoen euro gaat naar de andere hogescholen die de prestatie-afspraken wel hebben gehaald. Het Ministerie van Onderwijs maakte in 2012 prestatie-afspraken met hogescholen en universiteiten om ze te belonen voor het aantal studenten dat met succes afstudeert en voor de kwaliteit die de scholen bieden.

(advertinsje)