Danny Noppert verliest van wereldkampioen Gary Anderson

18 nov 2016 - 06:18

Darter Danny Noppert uit Joure is er donderdagavond niet in geslaagd de kwartfinales van de Grand Slam of Darts te bereiken. In een geweldige wedstrijd tegen wereldkampioen Gary Anderson ging de Jouster nipt met 10-9 onderuit. Noppert gooide een sterke wedstrijd en leek voor een moment de wedstrijd naar zich toe te trekken. Met onder andere een 10-darter en een finish van 164 kwam hij op een 6-4 voorsprong. Uiteindelijk moest een laatste leg de beslissing brengen. Anderson was daarin net wat te sterk.

''Super trots''

''Ik vond dat hij niet echt op zijn best was'', zo zei Noppert na afloop van de wedstrijd. ''Ik had het idee dat ik hem kon pakken. Na de eerste pauze begon hij ineens beter te gooien. Ik baal ervan dat ik deze partij heb verloren, maar ik ben niet ten onder gegaan. Hopelijk kan ik nu in het hoofd komen van de grote spelers. Ik ben super trots op mezelf.''

Joure

In café de Stam in Joure werd de wedstrijd van Danny Noppert op een groot scherm uitgezonden. Voor Noppert was het zijn eerste optreden op een televisietoernooi van de lucratieve PDC-bond. Aan de Grand Slam of Darts doen zowel spelers van die PDC als van de BDO-bond mee. Het toernooi loopt nog tot en met zondag, dan wordt de finale gespeeld.

Trefwoorden: 
darten Danny Noppert
(Advertentie)
(Advertentie)