Vierde trein Leeuwarden-Zwolle is eind 2017 een feit

17 nov 2016 - 19:36

De komst van de vierde trein tussen Leeuwarden en Zwolle heeft bijna een half jaar vertraging opgelopen. De trein zou eigenlijk begin 2017 rijden tussen beide steden, maar nu wordt het eind 2017.

De vertraging komt door een elektriciteitsprobleem. De elektrische spanning op het spoor loopt op wanneer meer treinen op een traject rijden. De oplossing is dat ProRail aan de slag gaat met transformatiestations bij het spoor. De aanpassing kost gewoonlijk minstens twee jaar, maar dat wordt nu een jaar.

Provinciale Staten hebben gedeputeerde Kramer daar in de vorige zitting ook naar gevraagd. Hij heeft toen gezegd dat er druk op de NS zou worden uitgevoerd en dat juridische stappen niet zouden worden uitgesloten.

"Ik ben blij dat we er zijn uitgekomen." aldus gedeputeerde Johannes Kramer in een reactie. "Zowel ProRail als NS hebben hun uiterste best gedaan om, ondanks het elektriciteitsprobleem, toch een vierde trein aan het eind van 2017 aan te bieden. Dat betekent dat we er samen in zijn geslaagd om tot een snellere aanpak van het tractieprobleem te komen en dat de trein rijdt voor het begin van Culturele Hoofdstad in 2018."

Trefwoorden: 
trein NS ProRail Leeuwarden
(Advertentie)
(Advertentie)