Oproep Ik bin benijd: Kom uit de stoel en laat je verrassen

17 nov 2016 - 06:24

"Kom uit de stoel en laat je verrassen!" Die oproep doet Gerard de Vries. Hij was vorig jaar met zijn broer Hans een van de deelnemers aan het programma 'Ik bin benijd!'.

Voor de nieuwe editie van het programma zoekt Omrop Fryslân enthousiaste Friezen die willen ontdekken wat er in onze provincie te doen is op het gebied van kunst en cultuur. Deelnemers kijken een voorstelling, bezoeken een concert, een bijzonder museum of wandelen een mooie route. 

"Toen ik de oproep vorig jaar zag, was ik direct enthousiast", vertelt Gerard de Vries. "Ik ga er graag op uit, maar laat mij ook graag verrassen. En dat is wat dit programma doet. Je staat op een parkeerplaats in 'the middle of nowhere' en je weet niet waar ze je heen sturen. Dat is spannend. Ik moet zeggen dat ik elke keer aangenaam verrasd was. Van een bezoek aan een palingroker tot een bezoek aan de tentoonstelling Breien! in het Fries Museum, het was allemaal erg interessant. Je komt op plekken waar je zelf niet snel heen gaat, maar dan zie je dat eigenlijk overal wat interessants is te zien."

Waar moet een kandidaat aan voldoen?

"Hij of zij moet openstaan voor nieuwe dingen, avontuurlijk zijn en hem of haar laten verrassen", zegt Gerard de Vries. "Ook al denk je dat je al veel plekken in Fryslân kent, dan weet dit programma voor verrassingen te zorgen. Zelf vond ik het ook leuk om mee te doen aan de opnames, we hebben veel lol gehad. Je moet niet bang zijn voor de camera. En de deelnemers moeten de tijd hebben natuurlijk."

Geef je nu op voor de nieuwe serie van Ik bin benijd.

(Advertentie)
(Advertentie)