Luipaard Bakari doet het goed in Lionsrock

16 nov 2016 - 15:50

Erin Timmer is al een poos in het Zuid-Afrikaanse Lionsrock. Ze is daar om luipaard Bakari te verzorgen. Het beest is twee weken geleden verhuisd van het Felida Big Cat Centre in Nijeberkoop naar zijn nieuwe verblijf.

Erin Timmer was zijn vaste verzorgster en is mee naar Zuid-Afrika om het beest over te dragen aan de verzorgers daar. Lionsrock is een groot park waar Bakari de rest van zijn leven gaat doorbrengen.

"Het gaat supergoed," vertelt Erin Timmer. "In het begin was Bakari wel wat nerveus, dat is begrijpelijk met zoveel nieuwe indrukken. Maar hij is nu zijn verblijf aan het verkennen en ook al aan zijn nieuwe dierenverzorgers geïntroduceerd." Het wennen gebeurt langzaam, het beest zit eerst in een kleiner deel van het verblijf om kennis te maken met de andere geluiden. "Uiteindelijk laten we hem los, ik hoop dat ik dat nog meemaak tijdens mijn verblijf hier." Het afscheid zal Erin zwaar vallen. "Ik ga al minder vaak naar hem toe, maar ik zie dat hij het naar zijn zin heeft en dat hij op een goede plek is."

Oude bekenden

In het park kwam Erin Timmer ook oude bekenden tegen. "Er lopen hier veertien beesten rond die we uit Felida hebben verhuisd. Sommige tijgers herkenden me nog. Ze maken een geluid als soort van groet, dat is dus een teken van herkenning. Andere leeuwen zagen me en keken me aan met een blik van o, dat ben jij, en draaiden zich om. Prima natuurlijk." Erin Timmer vindt het heel bijzonder om dit mee te maken. "Het is een bijzonder proces en geweldig om mee te maken."

Trefwoorden: 
luipaard Bakari Erin Timmer
(Advertentie)
(Advertentie)