Wethouder Klaas Antuma legt voetgangersbrug op zijn plaats

15 nov 2016 - 13:54
Foto: Binne-Louw Katsma

Wethouder Klaas Antuma was afgelopen nacht bij de plaatsing van het liggende brugdeel voor de nieuwe voetgangersbrug bij het station van Buitenpost. De wethouder vond het uniek om erbij te zijn. "Met deze belangrijke stap krijgt de brug steeds meer vorm", zei Antuma. "De nieuwe brug is straks een echte blikvanger en wordt begin 2017 in gebruik genomen." De brug verbindt het station met een parkeerterrein. Daar is plaats voor bijna 200 auto's. Bij het project werkt de gemeente Achtkarspelen samen met ProRail en NS.

Metamorfose

Alle dagen maken 1800 reizigers gebruik van het stationsgebied van Buitenpost. Om het parkeerprobleem op te lossen en de bereikbaarheid van het station te verbeteren moest het gebied op de schop. De voetgangersbrug is daar een onderdeel van. Aan de buiten- en binnenkant van de brug kommen afbeeldingen die het eigene van Achtkarspelen laten zien.

Ook bezoekers van De Kruidhof zullen gebruik maken van het parkeerterrein en de brug. Mensen kunnen de kruidentuin bereiken via een natuurlijke route vanaf het station. Ook straten in de omgeving van het station worden aangepakt. De metamorfose van het hele gebied is na de zomer van 2017 klaar.

(Advertentie)
(Advertentie)