"Zó veel views, dat is gewoon absurd"

14 nov 2016 - 13:46

Hij is al drie jaar trainer bij de JO-9 van voetbalclub SC Franeker, maar sinds dit weekend is hij bekend in binnen- en buitenland. Coach Niek Tiemersma veroverde het internet met een motiverende rap voor zijn pupillen.

Goedemorgen Niek, wij zijn vast niet de eersten die bellen...
"Nee, dat klopt. Ik zit nu in de auto richting Hilversum, ik ga bij 3FM langs. Vanmiddag heb ik in Franeker opnames met SBS6."

Wat dacht je toen je zondagochtend Facebook opende?
"Dat was een bijzondere ervaring. Je wordt wakker met meer dan een half miljoen views. Ik vond het erg leuk om allemaal te horen en te zien. Ik studeer media-en entertainmentmanagement, dus ik ken de kracht van social media. Ik had ook wel verwacht dat dit filmpje zou aanslaan, maar zó veel views in zo'n korte tijd, dat is gewoon absurd. Dat had ik nooit verwacht."

Wat vond je de mooiste reactie?
"Ik heb hele mooie reacties gehad, van aanvragen voor oefenwedstrijdjes tot complete raps die mensen zelf hebben gemaakt. Ik heb op Dumpert zelfs een Danny Blind-rap over het Nederlands elftal gezien. Ik heb me kapot gelachen. Wat me vooral opvalt is mensen hier blij van worden, dat ze elkaar taggen, zo van: "dit moeten wij ook doen." Dat doet mij goed om te lezen. Dat ik niet alleen die jongens, maar ook de rest van het land een lach kan bezorgen."

Was het 'freestyle' of had je de teksten van tevoren bedacht?
"Die vraag heb ik vaker gekregen, haha. Nee, het was niet freestyle, ik heb hem van tevoren bedacht. Ik ben zelf rapper. Ik zeg altijd, er zijn twee soorten rappers: freestylers en rappers die hun teksten van tevoren opschrijven. Ik hoor bij de laatste groep."

Hebben jullie de wedstrijd eigenlijk gewonnen?
"Nee, we hebben helaas met 3-1 verloren. We moesten tegen Stiens. Zij hadden net als wij alles gewonnen. Daarom had ik die rap ook gemaakt. Ik wilde de jongens extra motiveren voor deze belangrijke wedstrijd."

Wat zijn je ambities als coach?
"Ik zou graag meer trainerscursussen doen. Ik ben op dit moment ook bezig met een cursus bij de KNVB. Ik ben Feyenoord-supporter, het liefst zou ik ooit in de Kuip willen werken met de jeugd. Wie weet helpt dit, haha."

(Advertentie)
(Advertentie)