Inbraak Datona blijkt een grap te zijn

14 nov 2016 - 10:32
Foto: Facebook/Datona

De inbraak bij gereedschapswinkel Datona in Haulerwijk blijkt een grap te zijn. De eigenaren hebben het filmpje in scene gezet om zo aandacht voor hun winkel te vragne in deze drukke sinterklaastijd. "Het begon inderdaad als een grap. Ons team marketeers bestaat uit een groepje jonge mensen en we hadden deze impact niet verwacht." zo laat het bedrijf in een reactie weten. De medewerkers hadden op sociale media en via e-mail en whatsapp veel reacties gekregen. 

"Hartverwarmend"

"Wij willen echt iedereen bedanken voor het medeleven en alle hartverwarmende reacties die wij hebben mogen ontvangen via Facebook, whatsapp en e-mail." Het bedrijf heeft een nieuw filmpje online gezet waarin Sinterklaas zelf uitleg geeft over de inbraak die uiteindelijk geen inbraak bleek te zijn.

Excuus

In de loop van maandagochtend heeft het bedrijf excuses gemaakt voor de grap. "We hebben de nieuwswaarde van het bericht verkeerd ingeschat." zo laat het bedrijf in een reactie weten. "Omrop Fryslan  is door ons verkeerd voorgelicht. Er was geen sprake van inbraak, terwijl dit wel was gesuggereerd door Datona tegenover RTV Drenthe." Ook bedanken ze opnieuw alle mensen die hen de afgelopen dagen hebben gesteund nadat het bericht naar buiten kwam dat er ingebroken was. 

Trefwoorden: 
Datona Hoax inbraak
(Advertentie)
(Advertentie)