Friese shorttrackers rijden goed in Salt Lake City

12 nov 2016 - 10:24
Sjinkie Knegt - Foto: schaatsen.nl Soenar Chanid

De Friese shorttrackers hebben vrijdag goed gereden bij de kwalificaties voor de wereldbeker in het Amerikaanse Salt Lake City. Daan Breeuwsma en Sjinkie Knegt gaan beide op de 1000 meter door naar de kwartfinale. Knegt bovendien ook op de 1500 meter. Itzhak de Laat werd op de 500 en 1000 meter uitgeschakeld. De 17-jarige debutant Tjerk de Boer uit Weidum reed op de 1500 meter een goede heat en gaat door naar de volgende ronde.

Suzanne Schulting won haar race op de 1000 en 1500 meter waardoor ze haar plaatste voor de kwartfinale.

Rianne de Vries is nog niet zeker van een plek in de kwartfinale op de 1000 meter. Ze moet zaterdag nog een keer een race rijden in de herkansing. Op de 1500 meter werd ze gediskwalificeerd. De 19-jarige Tineke den Dulk uit Leeuwarden maakte een mooi debut in Salt Lake City. Ze verdiende een startbewijs voor de 1500 meter.

Relayploegen winne

Beide Nederlandse shorttrackploegen hebben de halve finale bereikt bij de wereldbekerwedstrijden. De mannenploeg, met daarin Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma en Itzhak de Laat, was een stuk sneller dan Frankrijk, De VS en Turkije. Ook de vrouwenploeg was succesvol. Het team met daarin Rianne de Vries en Suzanne Schulting won hun race van Italië en de VS.

(Advertentie)
(Advertentie)