Friese schaatssters vallen niet in de prijzen in China

De Friese schaatssters hebben vrijdag geen prijzen gewonnen bij de wereldbekerwedstrijden in het Chinese Harbin. De dames reden de 500 en de 3000 meter. Bij de 500 meter klokte titelverdediger Heather Richardson-Bergsma (de vrouw van Jorrit Bergsma, die uitkomt voor de V.S.) 38.39 seconden. Schaatsster Marrit Leenstra werd op deze afstand elfde met 38.99.
Op de 3000 meter werd Antoinette de Jong vierde. Ze reed de afstand in 4.10.03. Ireen Wüst schaatste een slechte wedstrijd. Ze werd zevende met 4.11.76.
Haar slechtste 3000 meter in zes jaar, aldus Wüst tegen de NOS, die vroeg wat er nu precies verkeerd ging. "Ik weet het niet. Ik voel me goed. Het schaatsen gaat de hele week al lekker. Ik reed deze week bijzonder hard op een baan als deze. Ik had er vertrouwen in. Het begin ging goed, maar ik moest al best snel werken. Toen ik daarna nog harder moest werken, liep het niet meer. Technisch schaam ik me wel een beetje voor die laatste rondjes. Ik doe mijn best, maar ik kreeg er niets meer uit."