Omrop TIP: Baskische film Amama op televisie

11 nov 2016 - 07:15

Het is een bekend probleem. Bedrijfsopvolging, of in dit geval: wie neemt het boerenbedrijf van vader over? In de buitenlandse film 'Amama' staat die worsteling centraal. Ter gelegenheid van het Noordelijk Film Festival in Leeuwarden zendt Omrop Fryslân op vrijdag 11 november de film Amama uit op Omrop Fryslân Televisie. Omrop Fryslân vertoont de film met Friese ondertiteling.

Amama gaat over een Baskische boerenfamilie die worstelt met het probleem van de bedrijfsopvolging. Een familiedrama, dat zich afspeelt onder de ogen van Amama (oma). Wie neemt de boerderij van vader over? De oudste zoon emigreet, de jongste wordt ongeschikt bevonden. De druk komt volledig bij de dochter te liggen, terwijl zij geen boerinne, maar kunsteraar wil zijn. De thematiek van het boerenbestaan in Baskenland is ook voor het Friese platteland herkenbaar. Want hoeveel Friese boeren worstelen wel niet met de opvolging?

De Baskische filmwereld heeft de laatste jaren een hoog niveau bereikt. De film is gemaakt voor een internationaal publiek, met een cast die bestaat uit professionele acteurs en amateurs. De oma, Amama, maakte op haar 80ste haar debuut in deze film.

De film Amama is vanavond om 21.00 uur te zien op Omrop Fryslân Televisie. De trailer is nu al hier te bekijken. De film is in het Fries ondertiteld door Geertrui Visser.

(Advertentie)
(Advertentie)