Sommige bussen rijden nieuw busstation Winsum voorbij

10 nov 2016 - 13:01

Het nieuwe verkeersveilige kruispunt Winsum - halverwege Leeuwarden en Bolsward - wordt donderdag feestelijk in gebruik genomen. De provincie heeft het kruispunt flink op de schop genomen; om de situatie veiliger te maken zijn er nieuwe op- en afritten gemaakt, een nieuwe minirotonde en een nieuw busstation met carpoolplaats gemaakt. De provincie heeft hier 3 miljoen euro geinvesteerd in het kader van een verkeersveiliger N359 tussen Leeuwarden en Bolsward.

Voorbij rijden

Winsum is blij met het eigen busstation met de overkapte fietsenstalling en nieuwe bushokjes. Het nieuwe busstation ligt dichterbij het dorp dan de oude bushalte en het is ook verkeersveiliger. De geregelde busreizigers zijn echter niet te spreken over het feit dat sommige bussen tussen Leeuwarden en Boslward het nieuwe busstation in Winsum voorbij rijden. Buslijn 192 stopt allleen maar in Wommels, maar rijdt op dit moment Winsum voorbij.

Extra reistijd

Een en ander heeft volgens voorzitter Koops van Dorpsbelang te maken met de extra reistijd die het kost om langs het nieuwe busstation te rijden. De bus moet in de nieuwe situatie van de N359 af, naar het nieuwe busstation rijden en later weer terug de N359 op. Dat kost zo'n vier minuten extra aan reistijd.

Arriva wil met ingang van de nieuwe dienstregeling - die 11 december begint - in de spit een aantal busritten inzetten. Die stoppen dan bij alle haltes tussen Leeuwarden en Bolsward en dus ook op dat nieuwe busstation van Winsum.

Busreizigers die verder moeten dan Winsum zijn niet alleemaal even enthousiast over het nieuwe busstation. Een busreiziger uit Easterein had het donderdagochtend op Twitter over 'een tijdrovende omweg' en Arriva moet uiteraard ook met die geluiden rekening houden.

Trefwoorden: 
Winsum busstation Busvervoer
(Advertentie)
(Advertentie)