Opstappen wethouder Postma in Achtkarspelen verrast FNP niet

09 nov 2016 - 21:56

Sjoerd Groenhof, fractievoorzitter van de FNP in de gemeente Achtkarspelen, is niet verrast over het opstappen van PvdA-wethouder Gerda Postma. De situatie in de raad van Achtkarspelen was volgens Groenhof onhoudbaar voor de wethouder. Ze had volgens hem nooit via de achterdeur terug mogen komen als wethouder, nadat het college waar zij onderdeel van was voor de zomer viel.

Sjoerd Groenhof

"It is spitich dat sa'n kundich wethâlder as Gerda Postma op dizze wize opstapt, mar de situaasje wie ûnhâldber, dus dat it net oars koe is dúdlik", zegt Groenhof. "Ik fyn it spitich dat de PvdA in eigen wethâlder net genôch yn beskerming naam hat. De geloofwaardigheid is fier te sykjen."

De verantwoordelijkheid voor de onwerkbare situatie in Achtkarspelen ligt volgens de FNP-voorman niet alleen bij de PvdA. Ook het CDA en de ChristenUnie zijn hier verantwoordelijk voor, vindt Groenhof. Ze hadden niet in zee moeten gaan met de PvdA.

Rinus Buising van GemeenteBelangen

Het opstappen van Gerda Postma als wethouder was voor Rinus Buising van GemeenteBelangen Achtkarspelen wel een verrassing. "Dit is hiel ûnferwachte. Dit is it lêste wat ik no ferwachte hie", zegt Buising. Volgens Buising had Postma niet terug moeten komen als wethouder, nadat ze met de andere wethouders moest aftreden in het vorige college. "Dat se werom kaam wie foar ús ûnakseptabel. It opstappen is in stikje "genoegdoening", zegt de fractievoorzitter van Gemeentebelangen.

Gerda Postma

Gerda Postma stapte woensdag op als wethouder van Achtkarspelen. Ze zegt dat ze niet goed kan functioneren en dat ze haar doelstellingen op die manier niet kan halen. Het is nog maar ruim twee maanden geleden dat Postma opnieuw geïnstalleerd werd als wethouder voor de PvdA in een college met het CDA en de ChristenUnie. Eerder was de coalitie van PvdA met de FNP en Gemeentebelangen Achtkarspelen stukgelopen na onenigheid over de begroting. Gerda Postma was ook wethouder in dat college.

(Advertentie)
(Advertentie)