"Subsidiestop elektrische auto's is tegenvaller"

07 nov 2016 - 13:51

Organisaties in de autobranche en de milieusector vrezen dat het elektrisch rijden niet verder van de grond komt. Ze zijn boos op minister Kamp van Economische Zaken. Die voelt niets voor een nieuwe subsidie voor de aanschaf van elektrische auto's.

Organisaties zoals de ANWB en de Stichting Natuur en Milieu snappen er niets van omdat met de politiek is afgesproken dat er heel veel elektrische auto's bij moeten komen.

Tegenvaller

Ook Tsjeard Mast van het in elektrisch rijden gespeciliseerde bedrijf EC Solutions uit Drachten begrijpt het besluit van de minister niet. Hij is geschrokken dat er geen nieuwe subsidie komt. "Wij hadden eigenlijk verwacht dat het wel gewoon door zou gaan. En daarmee dat de markt zich sneller zou ontwikkelen. Dit is een tegenvaller."

Stagnatie

Door het besluit van de minister verwacht Mast dat de markt wel wat zal stagneren. "De verwachting was om 75.000 particuliere elektrische autorijders erbij te krijgen door de subsidie. Dat voordeel voor de particulieren valt nu weg en daardoor zal de markt zich minder snel ontwikkelen."

(Advertentie)
(Advertentie)