Zilver voor aflossingsploegen shorttrack in Calgary

07 nov 2016 - 06:49
Suzanne Schulting en Daan Breeuwsma

Beide Nederlandse aflossingsploegen shorttrack hebben zondag in Calgary bij de eerste wereldbekerwedstrijd zilver gehaald. De vrouwenploeg met daarin Friezinnen Suzanne Schulting en Rianne de Vries en met Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven zetten bovendien opnieuw een Nederlands record op het bord: 4.06,237. Dat was 3,5 seconden sneller dan de toptijd van voor dit weekend. De winst ging in een wereldrecord naar Zuid-Korea.

De volledig Friese mannenploeg met Dennis Visser, Itzak de Laat, Daan Breeuwsma en Sjinkie Knegt pakte ook zilver, achter Hongarije.

Twee keer brons

Ook individueel pakten Friese shorttrackers zondag nog medailles. Sjinkie Knegt pakte na het goud op de 1500 meter van zaterdag zondag ook brons op de 500 meter. Suzanne Schulting won haar tweede bronzen plak van het weekend. Na de 1500 meter van zaterdag was het zondag raak op de 1000 meter. 

In totaal haalde de Nederlandse shorttrackploeg zeven medailles in het eerste wereldbekerweekend. Nog niet eerder had Oranje zoveel succes aan het begin van het seizoen. 

(Advertentie)
(Advertentie)