Meer ruimte vrachtverkeer door nieuwe brug over PM-kanaal

04 nov 2016 - 16:36
Jan Doornbos (provinsje Fryslân), wethâlder Houkje Rypstra en Okke van Brandwijk (RWS) iepenje de nije brêge - Foto: Gemeente Tytsjerksteradiel

De nieuwe brug over het Prinses Margrietkanaal is vrijdagmiddag in Burgum officieel opengesteld voor het verkeer. De nieuwe brug is veel hoger dan de oude. De doorvaartbreedte voor schepen is van 17 naar 22 meter gegaan. De krappe bocht in het PM-kanaal is eerder al aangepast en in gebruik genomen. Door deze aanpassingen krijgen schepen meer ruimte voor de brug en kunnen ze veiliger door de brug varen.

De brug in Burgum zal voortaan vanuit Schuilenburg op afstand worden bediend. De afstandsbediening kan echter pas worden aangebracht als de oude brug is gesloopt.

Werkzaamheden

Naar alle gedachten is dit volgend jaar maart allemaal klaar. Het slopen van de oude brug begint op 7 november. Het zand wat daarbij vrijkomt, wordt in het nieuwe park van Burgum gebruikt. De brug van Burgum heeft na het openstellen van de Centrale As een andere functie gekregen. Alleen het lokale auto- en fietsverkeer hoeft over de brug. Doorgaand verkeerd gaat door het aquaduct aan de westkant van het dorp. 

(Advertentie)
(Advertentie)