Strooit Piet in Leeuwarden met glutenvrije pepernoten?

04 nov 2016 - 12:43

Er is nog maar 500 euro opgehaald voor een crowdfundingsactie voor glutenvrije pepernoten, opgezet door de stichting die elk jaar de intocht van Sinterklaas in Leeuwarden organiseert. De voorbereidingen op de komst van Sinterklaar zijn namelijk weer in volle gang. De Sint komt op zaterdag 12 november aan in de Friese hoofdstad.

Sinterklaas en zijn Pieten delen daarbij volgens traditie snoepgoed uit. Omdat er steeds meer kinderen allergisch zijn voor gluten, moeten er ook glutenvrije pepernoten ingeslagen worden. Met die insteek is de organisatie Stichting Sinterklaar Intocht Leeuwarden met de crowdfundingsactie begonnen.

Duur

De glutenvrije pepernoten zijn echter erg duur. Het Leeuwarder Ondernemers Fonds betaalt normaliter de kosten van de intocht, maar door de bijzondere pepernoten is er meer geld nodig. Via Facebook en op een speciale website kunnen mensen geld doneren. Er is tot dusver 500 euro binnengekomen, terwijl er in totaal 1.500 euro nodig is om de glutenvrije pepernoten aan te schaffen.

''Veel positieve reacties''

Initiatiefnemer Sven Keller zegt dat er nog veel donaties nodig zijn, maar blijft positief. "We krijgen heel veel positieve reacties binnen. Dat is fantastisch." Hij verwacht dan ook dat de 1.500 euro wel gehaald wordt. Keller is met een aantal bedrijven in gesprek om steun.

Ook doet hij een beroep op particulieren. "We zoeken particulieren die een steentje willen bijdragen. Maar we willen hen ook wat terug geven." Op de website kunnen mensen namelijk ook geld doneren in ruil voor producten van Leeuwarder winkeliers of bijvoorbeeld een bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten. De kinderen hoeven zich in ieder geval geen zorgen te maken, ook al wordt het bedrag net niet gehaald, de glutenvrije pepernoten komen er in ieder geval. 

Speciale mijter

Kinderen die graag glutenvrije pepernoten van Sinterklaas willen krijgen, kunnen een speciale mijter downloaden op de website van de stichting. Deze kan geprint, in elkaar gezet en meegenomen worden naar de intocht in Leeuwarden. Door de mijter op het hoofd te zetten, zijn de kinderen voor de Sint en zijn Pieten goed zichtbaar als ze pepernoten uitdelen.

(Advertentie)
(Advertentie)