Liesette Bruinsma genomineerd voor 'Jongere van het Jaar'

04 nov 2016 - 12:01
Liesette Bruinsma, ien fan de suksesfolle Fryske sporters by de Paralympyske Spelen yn Rio - Foto: ANP

Paralympisch zwemster Liesette Bruinsma uit Wommels is genomineerd voor de titel 'Jongere van het Jaar 2016'. De 16-jarige Liesette krijgt de nominatie vanwege haar goede prestaties op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Daar won ze maar liefst vijf medailles: twee keer goud, een keer zilver en twee keer brons. 

Liesette neemt het op tegen zes andere jongeren. De verkiezing is een initiatief van7Days (eerder Kidsweek), een nieuwsplatform voor jongeren. Publiek kan tot 22 november stemmen, de prijsuitreiking is de 24ste.

Tweede genomineerde zwemmer

Andere genomineerden zijn actrice Susan Radder (17), oprichter van Gay Straight Alliance (GSA) Costas Vermeer (16), foodblogger Alessandra Peters (18), dj Bryan du Chatenier (16), YouTube-talent Jeroen van Holland (17) en fotografe Annegien Schilling (17).

Liesette Bruinsma is niet de eerste Friese sporter die kans maakt op de titel 'Jongere van het Jaar'. Vier jaar geleden, in 2012, won zwemmer Olivier van de Voort uit Elsloo de titel. Ook hij deed deze zomer mee aan de Paralympische Spelen in Rio.

(Advertentie)
(Advertentie)