Herfst; gemeente is druk met het ruimen van blaadjes

04 nov 2016 - 10:15

Het is herfst, en daar kunnen we nu echt niet meer omheen. De bladeren vallen van de bomen door de harde wind, regen en zelfs hagelstenen. Sommige mensen hebben het er maar druk mee. Maar niet alleen particulieren zijn bezig hun tuin bladvrij te houden, ook de gemeente ruimt bladeren. 

Snel vol

Zo ook Nico van der Boon. Hij is onderweg met de veegauto. Van der Boon doet dit werk al zo'n 25 jaar en hij stapt nog elke dag met veel plezier in de auto.

Het hele jaar door houdt hij de straten in de gemenete schoon, maar in de herfst heeft hi het het drukst. In de auto gaat zo'n 6 tot 7 kuub afval. Op gewone dagen leegt hij de bak maar één of twee keer per dag. Maar nu zit 'ie na een halfuur al vol en wordt het zo'n tien keer per dag geleegd. 

Opletten

Het werk van Van der Boon wordt wel onderschat volgens hem. ''De meesten denken, 'ach, zo'n auto stelt niks voor' maar dat is niet zo. Je moet de hele dag opletten en de ogen goed open hebben.''

Vooral om kinderen moet hij goed denken. Die vinden de auto maar wát interessant. Ze komen vaak in de dode hoek en volgens Van der Boon zijn kinderen zich daar niet altijd van bewust. 

Trefwoorden: 
herfst
(Advertentie)
(Advertentie)