Van Aken niet op tijd fit voor Sparta

03 nov 2016 - 17:47

Joost van Aken kan vrijdag in de wedstrijd tegen Sparta niet meedoen. De centrale verdediger viel afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Feyenoord geblesseerd uit met een blessure aan zijn bovenbeen. Zijn plek wordt ingenomen door Lucas Bijker. Links in de verdediging is er dan een basisplaats voor Caner Cavlan. Ook Shay Facey komt terug van een blessure. De Engelsman moet echter plaatsnemen op de bank.

Heerenveen speelt tegen promovendus Sparta. De Rotterdammers schakelden in de beker PSV uit en staan 9e in de Eredivisie.

Opstelling: Mulder, Marzo, St Juste, Bijker, Cavlan, Schaars, Kobayashi, Thorsby, Zeneli, Reza en Larsson.

Een van de spelers die dit seizoen het slachtoffer is van de goede resultaten is Simon Thern. De Zweed krijgt bijna geen speelminuten. Toen hij tegen FC Eindhoven voor de beker weer geen basisplaats had, was hij teleurgesteld. "Het moet niet te lang duren. Als ik in de winterstop nog niet speel, moet ik wel uitkijken naar een andere club." Door zijn blessure van afgelopen jaar was Thern meer dan een half jaar uitgeschakeld. "Maar daarna heb ik nog niet echt een kans gekregen. Natuurlijk gaat het goed, maar eens vaker een invalbeurt en wat langer had ik wel verwacht."

(Advertentie)
(Advertentie)