Dantumadiel roept inwoners op om drugsdealers aan te geven

03 nov 2016 - 15:59

Met de campagne 'Ken jij een drugsdealer?' wil Dantumadiel wat doen aan de toenemende drugsoverlast in de gemeente. Het is de bedoeling dat inwoners veel vaker dan nu drugsdealers aangeven bij het centrale meldpunt Meld Misdaad Anoniem.

Zo'n honderd medewerkers van scholen, gebiedsteams en jongerenwerkers hebben donderdag om te beginnen een workshop gevolgd. Mensen van de politie hebben uitgelegd hoe het meldpunt Meld Misdaad Anoniem precies werkt. De deelnemers zouden die informatie verder moeten doorgeven aan de inwoners van Dantumadiel.

Burgemeester Sicko Heldoorn was bij de workshop aanwezig. Hij zei dat getuigen van drugshandel vaak bang zijn voor de gevolgen als zij de politie waarschuwen. Daarom is het volgens hem goed dat inwoners van zijn gemeente meer informatie krijgen over Meld Misdaad Anoniem.

Vorig jaar stuurde het meldpunt in totaal 16.400 meldingen door naar de politie en andere opsporingsdiensten. Mede op grond van die meldingen zijn er 1900 verdachten aangehouden, 1100 misdrijven opgelost en 113 misdaden voorkomen.

Het meldpunt is bereikbaar op www.meldmisdaadanoniem.nl en op telefoonnummer 0800-7000.

(Advertentie)
(Advertentie)