"Fryslân boppe met Groninger kunstwerk bij Esumakeech"

03 nov 2016 - 15:31
It 'Er gaat niks boven Groningen'-keunstwurk is al Frysk fersierd - Foto: Merwin Kingma

Merwin Kingma wist dinsdag niet wat hij zag toen hij Facebook opende: een Gronings kunstwerk op Friese bodem! Met de tekst "Er gaat niets boven Groningen".

Hij legde meteen de link met de eredivisie en daarin staat FC Groningen bepaald niet boven SC Heerenveen. Zijn besluit was dan ook snel genomen: "Ik kreeg al direct de ingeving om de teletekstpagina met de stand op het kunstwerk te plakken. Ik heb het boven het woord 'boven' geplakt en er ook nog een SC Heerenveensjaal bij gehangen".

Merwin stoort zich eraan dat de tekst "Er gaat niks boven Groningen" op Friese bodem staat. "Groningen neemt nu dus een stukje Fryslân in bezit". Hij heeft overigens geen hekel aan Groningen: "Ik werk, woon en studeer in de Gronings-Friese regio en vind Groningers prima mensen, ze zijn alleen even vergeten waar de grens ligt..."

Hij is dan ook niet van plan om nog meer actie te voeren tegen de Groningers, het gaat hem er vooral om een daad te stellen: "De Groningers weten nu dat het kunstwerk met Groningse roots in Fryslân staat. In het Lauwersmeergebied zijn wij trots op ons mooie stukje Fryslân en daar hoort maar één tekst op te staan: FRYSLAN BOPPE !!"

Woensdag zei wethouder Van der Ploeg van Dongeradeel al dat het kunstwerk moet worden aangepast.

Trefwoorden: 
kunstwerk Groningen Esumakeech
(Advertentie)
(Advertentie)