Thialf zet de deuren open voor de pers

03 nov 2016 - 12:42

Vrijdag kunnen de schaatsers weer terecht op Thialf, maar donderdag kreeg de pers al een rondleiding door het ijsstadion. Daarbij waren de directie van Thialf en vertegenwoordigers van de bouwers aanwezig om vragen te beantwoorden.

In de afgelopen periode is 201 kilometer kabel aangelegd en 150 kilometer aan warmte- koelleidingen. Het hele stadion is vernieuwd en op het dak liggen 5100 zonnepanelen, die moeten zorgen voor 25% van de nodige energie.

De topsporters hebben in het nieuwe Thialf een eigen ingang gekregen naar de afdeling met de sporthal, kleedkamer, douches en ruimtes voor fysiotherapie. De topsporters mochten in een aparte commissie meepraten over de inrichting van Thialf en daar is goed naar geluisterd. Zo is er nu in de tunnel naar het middenterrein een extral toilet gekomen, zodat sporters niet terug hoeven naar de kleedruimtes.

Voor het publiek is er een aparte ingang gekomen, zij gaan via een nieuwe trap meteen naar de ring achter de tribunes. Het aantal zitplaatsen is met 12.000 gelijk gebleven.

De laatste weken konden de schaatsers voor een groot deel terecht in de Elfstedenhal in Leeuwardne, daar was het dan soms ook flink druk. Ook de toppers waren daar regelmatig te vinden.

Trefwoorden: 
Thialf iepen dei parse
(Advertentie)
(Advertentie)