Wordt meester Freerk uit Beetsterzwaag de eerste Mees Kees?

03 nov 2016 - 12:04

Meester Freerk Brouwer van ODS De Trime in Beetsterzwaag maakt kans om Mees Kees te worden. Dat is gebaseerd op de populaire jeugdfilm en boekenserie. De Mees Kees-verkiezing is onderdeel van een campagne om meer meesters aan te trekken voor de PABO, de opleiding voor leerkracht basisonderwijs. In oktober hebben de leerlingen van meester Freerk een filmpje gemaakt, waarin ze laten zien waarom hun meester zo geweldig is.

Selectie

De jury heeft Freerk Brouwer naar aanleiding van het filmpje geselecteerd. Hij hoort nu bij de laatste tien meesters die kans maken op de titel. Mensen kunnen op internet stemmen op meester Freerk. De drie best scorende meesters mogen met hun klas naar de nieuwste Mees Kees film. Daar wordt de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt.

Verrassing

''It wie in komplete ferrassing'', zo vertelt Freerk. ''Myn bern hawwe my nominearre en it filmke makke. Ik wie hielendal net op 'e hichte.''

''Je kinne wer bern wêze''

''Elke dei kinne je wer in bern wêze. Nei skoalle ta, en yn it skoft efkes mei boartsje mei de bern. It wurdt wer in bytsje as doe't ik sels lyts wie'', zo zegt Freerk. 

(Advertentie)
(Advertentie)