Rahul Westerhoff: "Blij dat ik geadopteerd ben"

02 nov 2016 - 19:38

Nederland moet stoppen met de adoptie van kinderen uit het buitenland. Dat adviseert de Raad voor Strafrechttoepassing en Jeugdbescherming aan minister Van der Steur. Volgens het adviesorgaan moet het belang van de kinderen altijd voorop staan en niet dat van de wensouders. Voor de RSJ is het belangrijk dat kinderen in eigen land en met de eigen cultuur kunnen opgroeien.

Leeuwarder Rahul Westerhoff is 42 jaar geleden geadopteerd uit India. Hij is blij dat hij is geadopteerd. "Ik was er anders niet meer geweest, als ik niet geadopteerd was door mijn ouders." Hij is het helemaal niet eens met het advies van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming.

Omslag

"Ik kan begrijpen dat het advies is om zo veel mogelijk adoptie in eigen land te houden. Maar ik kan me ook voorstellen dat er per geval bekeken kan worden of er adoptie naar Nederland toe kan", zegt Rahul Westerhoff. Hij denkt dat het wel beter is om kinderen die ouder zijn dan twee jaar niet te laten adopteren door buitenlandse ouders."Voor deze kinderen is de omslag erg groot, daar kunnen veel kinderen heel lang last van ondervinden."

Trefwoorden: 
Rahul Westerhoff adoptie
(Advertentie)
(Advertentie)