Luipaard Bakari verhuist naar Zuid-Afrika

02 nov 2016 - 15:25

Het luipaard Bakari verhuist donderdag van het Felida Big Cat Centre in Nijeberkoop naar het Zuid-Afrikaanse Lionsrock. Daar zal het beest een beter leven krijgen met alle ruimte en zorg dat hij verdient. Erin Timmer, zijn vaste verzorgster, reist met Bakari mee. Ze gaat het beest erg missen.

Speciale band

Bakari kwam bij de roofdierenopvang toen hij twee maanden was en nu is hij bijna zeven jaar. "Hij heeft veel energie en ruimte nodig en die kunnen we hem hier niet bieden. Wel zien we dat zijn spierontwikkeling is toegenomen doordat we verhoogde plateau's in zijn verblijf hebben gebouwd, maar in Lionsrock kan hij lekker rennen en springen," vertelt Erin Timmer. Ze heeft een speciale band met het beest opgebouwd. "Hij maakt geluidjes als ik bij hem ben, een soort miauwachtige geluiden."

Vrijlating

Ze gaat hem erg missen. "Ik reis mee en blijf er drie weken om hem daar te trainen en ik weet dat hij daar ook in goede handen is." Donderdag gaat het beest op transport. "We hebben getraind om hem in de transporkist te laten lopen, zodat hij niet verdoofd hoeft te worden." De vlucht naar Johannesburg duurt twaalf uur en daarna volgt nog een rit van drie uur naar het opvangcentrum. "Dan laten we hem vrij, dat is wel een spannend moment."

Trefwoorden: 
Felida Nijeberkoop
(Advertentie)
(Advertentie)