Positieve reacties op Waddengebied als mooiste van Nederland

01 nov 2016 - 11:54

De verkiezing van het Waddengebied tot mooiste natuurgebied van Nederland roept veel positieve reacties op bij betrokkenen. Voor Marco Verbeek van de stichting Holwerd aan Zee is de verkiezing mooi. 'We binne mei de goede dingen dwaande. Dit jout ús in ekstra boost'', zegt hij.

Verbeek is niet bang dat de natuur zo belangrijk wordt dat het negatieve gevolgen voor zijn stichting heeft. "Us plannen passe goed binnen de natuerlike omjouwing. De Waadkust is no op in soad plakken net tagonklik. We moatte mei respekt omgean mei de natuer."

"Mar we moatte tagelyk ek sjen litte dat it der is. En dat dogge wy mei ús plannen.''

Harm Jan Wilbrink van stichting Oan 'e Dyk in Moddergat is ook blij met de aandacht die volgt op de verkiezing. De stichting houdt al tien jaar Wadlooptochten. Vooral de aankondiging dat het prijzengeld van 300.000 euro met name gebruikt zal worden om meer jongeren naar de Waddenkust te halen, doet het goed in Moddergat. Wilbrink verwacht daardoor meer Wadlopers. De stichting zal daarom op zoek naar vrijwilligers om de Wadlopers te begeleiden. Er zijn nu ongeveer 25 vrijwilligers actief. Dat moeten er meer worden, ook omdat de stichting niet met grote groepen op pad wil.

(Advertentie)
(Advertentie)