Balkons afgesloten van flats Leeuwarder Curaçaostraat

31 okt 2016 - 22:38

Woningcorporatie WoonFriesland heeft alle balkons aan de achterkant van een flat aan de Curaçaostraat in Leeuwarden afgesloten omdat er wat mis is met de betonconstructie. Bij een steekproef bleek dat drie balkons niet veilig zijn. In overleg met de gemeente en de brandweer is besloten om tijdelijk alle balkons af te sluiten en ook de achterdeuren op de begane grond. De balkons aan de voorkant kunnen wel worden gebruikt.

WoonFriesland zal nu ook zo gauw mogelijk gebouwen met dezelfde balkons onderzoeken, om mogelijke risico's uit te sluiten.

Dat onderzoek zal een paar weken duren. Alle bewoners zijn maandag persoonlijk of via een brief op de hoogte gebracht.

In mei 2011 stortten van de Antillenflat vijf galerijen naar beneden. De bewoners moesten allemaal hun woning uit en konden niet eerder als net voor de kerst terugkeren.

WoonFriesland zegt dat het nu om een heel ander probleem gaat. De flats aan de Curaçaostraat hebben hele andere balkons. De Antillenflat is een galerijflat, en dat zijn deze gebouwen niet. De mankementen kwamen aan het licht bij een onderzoek in het kader van de woningverbetering waar WoonFriesland mee bezig is. Flats aan de Antillenweg, de Prinsessenweg en de Marijkeweg hebben dezelfde soort balkons. Die zullen de komende tijd ook worden onderzocht.

(Advertentie)
(Advertentie)