Oranje eenvoudig naar finale EK korfbal

De Nederlandse korfballers hebben vrijdagavond de finale bereikt van het EK korfbal in Dordrecht. Tegenstander Portugal werd eenvoudig verslagen met 31-10. Oranje, met daarin Fries Erwin Zwart van LDODK uit Gorredijk, had na het eerste kwart een krappe voorsprong van 7-4. In het tweede kwart stond de verdediging van de Nederlanders echter als een huis en werd nog maar een doelpunt weggegeven. Zo ging Oranje met een stand van 15-5 de rust in.
De Nederlandse ploeg liep in het derde kwart snel uit naar 23-7 en in het laatste kwart werd de eindstand op 31-10 gezet.
Finale
Zondag speelt regerend Europees kampioen Nederland zijn zesde EK-finale  op rij. Zoals verwacht is België de tegenstander. Onze zuiderburen wonnen vrijdagavond met 26-13 van Catalonië. Portugal en Catalonië spelen zondag de troostfinale om de derde plek.
In het Nederlandse team voor het eerst drie spelers van een Friese ploeg mee: de LDODK'ers Erwin Zwart, Marjolijn Kroon en Friso Boode.