Thea Koster houdt op als wethouder van Leeuwarden

28 okt 2016 - 12:47

Thea Koster stopt als wethouder van Leeuwarden. Ze is per 1 januari volgend jaar lid van de raad van bestuur van het Deltion College in Zwolle.

Friso Douwstra, nu fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Leeuwarden, volgt haar op. Samen mei de andere CDA-wethouder wordt bekeken wie welke portefeuilles in zal vullen. 

Thea Koster is al 15 jaar bezig in de gemeentepolitiek. Een jaar geleden heeft ze de partij al laten weten dat ze op zoek was naar wat anders. Deze baan past goed bij haar ambities. Ze wil niet de Tweede Kamer in. Ze vindt zichzelf meer een bestuurder dan een volksvertegenwoordiger.

Koster volgt Marc Otto op die na zo'n 7 jaar weggaat bij de school. Koster neemt de portefeuilles financiën, HRD, marketing en communicatie, en Deltion Business en Ondernemerschap voor haar rekening.

Het CDA in Leeuwarden raakt hiermee begin volgend jaar beide wethouders krijt. Van der Molen staat hoog op de CDA-lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Het is zo goed als zeker dat hij naar Den Haag vertrekt. Wie hem opvolgt, is nog niet bekend.

Trefwoorden: 
Thea Koster
(Advertentie)
(Advertentie)